2011. 06. 15.

A Mascus idén ünnepli 10. évfordulóját

A Mascus, mint építőipari, anyagmozgató, mezőgazdasági és erdészeti gépek valamint haszonjárművek világszerte elsőrangú online piactere 10 éves lett az idén. A 2001-ben Finnországban alapított Mascus mára 39 országban, 38 nyelven és 46 internet címen elérhető. Havi 2 millió egyedi felhasználójával (és ez a szám egyre növekszik) és több mint 170.000 hirdetésével a Mascus globális jelenség, mely töretlenül növekedni tudott a válság alatt is, és folyamatosan növeli nemzetközi jelenlétét.

“A Mascus koncepció hihetetlenül erősnek bizonyult. Egyértelmű, hogy a kereskedőknek és felhasználóknak egyaránt szükséges és fontos, hogy hozzáférésük legyen egy valóban globális piactérhez.” - nyilatkozta Fredrik Larsson ügyvezető igazgató. “Úgy gondolom, az elmúlt évtizedben elért sikereink az alábbi három fontos pilléren nyugszanak: nemzetközi elkötelezettségünk; beruházások folyamatos megvalósítása a jobb ügyfélélmény érdekében; valamint termékportfóliónk fejlesztése, hogy célzott szolgáltatásokat biztosíthassunk ügyfeleinknek.”

Globális kereskedelmi útvonalak megnyitása által növekvő helyi piacok

A Mascus 2004-ben nyitotta első külföldi irodáit az Egyesült Királyságban, Lengyelországban és Svédországban, és még ugyanabban az évben aláírta első licensz-szertődését Norvégiában. A Mascus mára 39 országban van jelen, beleértve az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Dél-Afrikát és Európa számos országát. Törökország és Kína nemrég kötötte meg a licensz-szerződést, Brazíliával, Oroszországgal, Indiával, Mexikóval és a Közel-Keleten a tervek szerint még 2011-ben lezárulnak a tárgyalások.

“Licenszmegállapodások megalapozása és létrehozása stratégiai partnerekkel fejlődésünk kulcsfontosságú eleme.” - mondta Tomasz Odrobinski, Marketing és Nemzetközi kapcsolatok Igazgató. “Multilokális koncepciónk annyit jelent, hogy a kereskedőink a helyi piac szakértelmének és megnövekedett expozíciójának minden előnyét élvezhetik, miközben mindehhez egy hatalmas nemzetközi piachoz való hozzáférés párosul, mindenféle nyelvi korlát vagy akadály nélkül.”

Javuló technológia, fejlődő szolgáltatások

A Mascus sikerének kulcsa másrészről a technikai háttér és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésében rejlik. Indulása óta a Mascus kétszer változtatta meg felületét, legutóbb 2010 októberében, mikor nemcsak a felület változott jelentősen, de a teljes oldal megújult és kibővült innovatív keresési funkciókkal.

A Mascus a gazdag, sokrétű termékportfólió megalkotásában és fejlesztésében is elkötelezett. A számos különböző termék egyike a Mascus Lokátor, mely egyfajta ipari-kereskedelmi katalógusként gyűjti egy helyre a kereskedőket, cégeket, szolgáltatókat; a szervizektől az alkatrész kereskedésekig, a finanszírozástól a jogi képviseletig. 2008-as létrehozása óta a Kereskedő Kereső ma 25.000 tagot számlál. A Mascus emellett különböző Web Szolgáltatásokat is kínál, többek között automatikus adatintegráció lehetőségét a kereskedő honlapjával, technikai támogatást, valamint weboldalakat és eszközöket a kínálat online kezelésére.

“Az elmúlt hat hónapban más online portálokkal összehasonlítva minden szektorban ott voltunk az első ötben.” - mondta Rickard Petersson értékesítési igazgató. “A gazdasági körülmények ellenére alig egy év alatt megdupláztuk a látogatóink számát, és továbbra is új szolgáltatásokat és újabb felhasználóbarát megoldásokat fejlesztünk ügyfeleinknek.”

Kapcsolat:
Fredrik Larsson, Mascus Ügyvezető Igazgató, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, Értékesítési Igazgató, + 46 70 660 2780,

Tomasz Odrobinski, Marketing és Nemzetközi kapcsolatok Igazgató, + 358 40 750 4922,

A Mascusról:

A Mascus (www.mascus.hu) használt mezőgazdasági, haszongépjármű, építőipari, erdészeti, anyagmozgató és kommunális gépek elektronikus piactere. A termékskálánk: eladó használt traktorok, használt pótkocsik, használt teherautók, használt kotrórakodók, használt dobozos pótkocsik, használt targoncák, használt mini kotrók, használt kotrók és egyéb munkaeszközök. A Mascus gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a használt gépek és haszongépjárművek kereskedelmét azáltal, hogy egy helyre gyűjti a kínálatra és igényekre vonatkozó információkat. Minden kereskedő, gyártó és felhasználó hirdetését örömmel fogadjuk piacterünkön!

(A Mascus az Alma Media Corporation, kereskedő vállalata.)

Megjegyzés a szerkesztőnek:
Sajtóanyagok és képek:
Angol: www.mascus.com/press

Általános sajtóinformációk:

További információk:
Izsák Ferenc, Portál manager Mascus.hu

+36 20 940 1917

2011. 06. 15.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007